به جمع انسان های تاثیرگذار بپیوندید: 10 هدف اجتماعی که می توانید با آنها دنیا را تغییر دهید

5، تعداد رای: 1

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

کنار تلاش برای موفقیت‌های شخصی، لازمه‌ی انسان بودن اینه که برای بهتر شدن دنیا قدم برداریم. اینکه بتونیم روی زندگی دیگران تاثیر بذاریم، از طبیعت محافظت کنیم و سهم خودمون رو برای حل مشکلات اجتماعی مثل فقر، گرسنگی، کمبود آموزش باکیفیت، ایدز، تغییرات آب و هوایی، سرطان و… انجام بدیم.

با اینکه سرتون شلوغه، با اختصاص دادن چند ساعت در هفته یا ماه، یا حتی بخشی از مرخصی سالانه‌تون، می‌تونید روی هدف اجتماعی مختلفی در محله، شهر یا حتی کل دنیا کار کنید.

این مقاله بهتون راهکارهایی برای تعیین هدف اجتماعی خودتون میده و چند نمونه از این هدف‌ها رو هم معرفی می‌کنه تا بتونید راحت‌تر برای خودتون هدف تعیین کنید.

هدف اجتماعی چی هستن؟

هدف اجتماعی یعنی کارهایی که ما به عنوان یه فرد یا گروه انجام میدیم تا روی دنیای اطرافمون تاثیر بذاریم. این تاثیر می‌تونه به شکل تغییر دادن وضع موجود، ایجاد ارزش‌های جدید، کمک به دیگران، ساخت یا حفظ امکانات و زیرساخت‌های اجتماعی، حل مشکلات اجتماعی و حتی محافظت از محیط زیست باشه.

این هدف‌ها می‌تونن هم توسط تک تک افراد و هم توسط شرکت‌ها دنبال بشن. هدف اجتماعی شرکت‌ها رو معمولا مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) می‌گن و هدف اجتماعی فردی هم همون کارهای داوطلبانه‌ای هست که تو جامعه انجام میدیم. توی این مقاله بیشتر درباره هدف اجتماعی فردی صحبت می‌کنیم.

چرا هدف اجتماعی مهم هستن؟

اینکه برای خودت هدف اجتماعی تعیین کنی و دنبالشون بری، یادت میندازه که تو هم یه عضو مهم تو جامعه هستی و می‌تونی تو پیشرفت اون سهم داشته باشی. مشکلات زیادی تو جامعه و کل دنیا وجود داره که حل کردنشون فقط از عهده‌ی دولت برنمیاد. تک تک افراد می‌تونن با همکاری هم، تو حل کردن بعضی از این مشکلات نقش داشته باشن. تو این متن چند تا دلیل برات میارم که چرا باید هدف اجتماعی برای خودت تعیین کنی و وارد کار بشی.

تاثیر گذاشتن روی زندگی دیگران:

آدم‌های زیادی تو دنیا هستن که شرایط سختی دارن ولی کلی استعدادم دارن. وقتی برای خودت هدف اجتماعی مثل غذا دادن به فقرا یا تحصیل بچه‌های بی‌بضاعت تعیین می‌کنی، داری روی زندگی آدم‌ها تاثیر می‌ذاری و سرنوشتشون رو عوض می‌کنی.

پیدا کردن علاقه‌ی واقعی:

هدف اجتماعی می‌تونن کمکت کنن تا علاقه‌ی واقعیت رو پیدا کنی. شاید برای یه کاری موفق شده باشی ولی اون کار اصلا واست جذاب نباشه. با انجام دادن کارهای داوطلبانه و اجتماعی، شاید علاقه‌ی واقعیت رو کشف کنی، چیزی که ارزشش رو داشته باشه تا آخر عمر دنبالش کنی.

بالا بردن انگیزه:

کمک کردن به دیگران و رسیدن به هدف اجتماعی می‌تونه باعث بشه تو بقیه‌ی زمینه‌های زندگیت هم انگیزه بیشتری پیدا کنی. اگه فقط روی خودت و کارت تمرکز کنی، ممکنه از کارهای تکراری خسته بشی و انگیزه‌ت رو از دست بدی. اما وقتی درگیر یه کار متفاوت می‌شی و به نتیجه می‌رسی، این می‌تونه انگیزه‌ت رو تو همه جا بالا ببره.

بهتر شدن وجهه‌ی اجتماعی:

وقتی با صداقت به دیگران کمک می‌کنی و نیازهاشون رو برطرف می‌کنی، ممکنه برای کارهایی که می‌کنی شناخته بشی و وجهه‌ی اجتماعی‌ات بهتر بشه. تو کارهای اجتماعی با آدم‌های زیادی آشنا می‌شی و شبکه‌ی ارتباطاتت رو هم گسترش میدی.

چطور هدف اجتماعی تعیین کنیم؟

حالا که فهمیدی هدف اجتماعی چقدر مهم هستن، چطور باید برای خودت هدف بذاری و سهم خودت رو تو جامعه ادا کنی؟ این هم چند تا راهنما:

1- به علایق خودت فکر کن

برای اینکه شروع کنی هدف اجتماعی برای خودت تعیین کنی، (gotta = باید) اول به علایق خودت فکر کنی. یه کم تو خودت کاوش کن و ببین تا حالا نسبت به یه گروه خاص یا یه مشکل اجتماعی نگرانی داشتی یا نه.

مایک مرداک یه حرف قشنگ زده: «کسانی را که می بینید و حس دلسوزی شما فعال می شود، کسانی هستند که قرار است به آنها کمک کنید.»

چیزایی که باعث میشن احساس کنی باید کاری بکنی، می‌تونن بهت کمک کنن تا بفهمی تو چه زمینه‌هایی می‌تونی یاری رسان باشی.

2- تحقیق کن

تو شهر یا محله‌ات یا حتی آنلاین دنبال نیازها و فرصت‌هایی بگرد که از طریقشون بتونی روی زندگی دیگران تاثیر بذاری و یه تغییر مثبت تو دنیا ایجاد کنی. مثلا می‌تونی بری سراغ برنامه‌ی توسعه‌ی پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل [1] تا ببینی تو چه زمینه‌هایی بیشتر به کمک نیاز هست و از این اطلاعات برای تعیین هدف‌هات استفاده کنی.

می‌تونی با خیریه‌ها، گروه‌های حامی یا مراکز داوطلبانه هم صحبت کنی تا ببینی الان چه نیازهای مبرمی دارن.

3- به برنامه ت نگاه کن

اینکه چقدر می‌تونی برای کارهای اجتماعی وقت بذاری، به برنامه‌ی روزانت بستگی داره. این موضوع مشخص می‌کنه چقدر می‌تونی تو کارها مشارکت مستقیم داشته باشی و چه جور هدف‌هایی باید برای خودت تعیین کنی. اگه وقت نداری، می‌تونی به جای اینکه خودت بری سر کار، کمک مالی کنی. ولی اگه بعضی روزها بیشتر وقت داری، می‌تونی مستقیم هم بری و فعالیت فیزیکی داشته باشی.

4- ببین چه مهارت هایی داری

این قسمت مربوط به استعداد، مهارت‌ها، توانایی‌ها، تخصص و منابعی هست که در اختیار داری. هر چقدر هم که بخوای کمک کنی، نمی‌تونی کاری فراتر از توان خودت انجام بدی. ببین چه مهارت‌ها و منابعی داری، چه کاری ازت برمیاد و چه نیازهایی رو می‌تونی برطرف کنی. شاید خودت توانایی انجام کاری رو نداشته باشی ولی بتونی از منابع و تخصص دیگران برای برطرف کردن یه نیاز خاص استفاده کنی.

5- هدف هات رو مشخص کن

ممکنه گزینه‌های زیادی پیش روت باشه اما باید با توجه به اینکه چی برات مهم تره، چقدر وقت می‌تونی بذاری و منابعت تا چه حد جوابگو هستن، انتخاب کنی که دنبال کدوم هدف بری.

10 نمونه از هدف اجتماعی

اینجا 10 تا نمونه از هدف اجتماعی رو برات می‌آورم که می‌تونی از بینشون انتخاب کنی. اینا می‌تونن الهام‌بخش باشن تا خودت هم هدف های خاص خودت رو تعیین کنی.

1- داوطلب شو

یکی از راه‌های «مشارکت» داوطلب شدن هست و راه‌های مختلفی هم برای این کار وجود داره. مثلا می‌تونی بری تو مدرسه‌ی محل‌تون داوطلب بشی و درس مورد علاقه‌ت رو به بچه‌ها یاد بدی، یا به آسایشگاه سالمندان بری و بهشون کمک کنی، یا تو یه سرپناه بی‌خانمان‌ها غذا بپزی و سرو کنی و غیره.

2- بخشی از درآمدت رو به خیریه اهدا کن

اگه وقت نداری بری تو یه سازمان و فعالیت فیزیکی داشته باشی، می‌تونی هدف بذاری که یه بخشی از درآمد ماهانه یا سالانه‌ت رو به خیریه اهدا کنی.

3- به یه گروه حامی برای کاهش انتشار کربن بپیوند

اگه دوست داری جلوی تغییرات آب و هوایی رو بگیری یا جلوی تخریب محیط زیست رو کم کنی، می‌تونی یه گروه حامی راه بندازی یا به یه گروه دیگه بپیوندی تا بتونید با آموزش و آگاه‌سازی مردم، باعث بشین که همه برای کم کردن آلودگی تلاش کنن.

4- مربی (منتور) شو

گاهی وقتا می‌تونی با در اختیار گذاشتن وقتت، جوون‌ترها رو راهنمایی کنی و براشون منتور باشی. جوونا همیشه دنبال کسی می‌گردن که بتونن بهش احترام بذارن و ازش یاد بگیرن. اینکه تجربه‌هات رو با جوون‌های محل‌تون به اشتراک بذاری و بهشون بگی که چطور می‌تونن موفق بشن، می‌تونه یه کار فوق‌العاده باشه.

5- تو جلسات محلی شرکت کن

شرکت کردن تو جلسات محلی باعث می‌شه با نیازهای اطرافت آشنا بشی. مرتب تو جلسات شرکت کن و تو طرح‌های مشترک محلی مشارکت داشته باش. حتی می‌تونی داوطلب بشی که عضو یه انجمن محلی بشی.

6- تو روز تولدت درخواست کمک مالی برای خیریه کن

یه کار خوب دیگه اینه که از تولدت یه فرصت برای جمع‌آوری کمک‌های مالی برای خیریه درست کنی. می‌تونی از دوست‌ها و آشناهات بخواهی که تو این کار خیر باهات همراه باشن. این کار می‌تونه نتایج خوبی داشته باشه.

7- مربی یه تیم ورزشی نوجوانان شو

اگه به ورزش علاقه داری، می‌تونی با مربی‌گری یه تیم ورزشی نوجوانان، استعدادهای ورزشی جدید رو شکوفا کنی. تو این کار می‌تونی نقش یه راهنما رو هم برای جوونا داشته باشی.

8- لباس‌های قدیمیت رو اهدا کن

احتمالا تو کمدت پر از لباس‌هایی هست که دیگه نمی‌پوشیشون. هر لباسی (به جز لباس‌های مجلسی و…) که تو ۶ ماه گذشته نپوشیدی رو می‌تونی اهدا کنی. حتی می‌تونی تصمیم بگیری هر سال لباس‌هات رو عوض کنی و لباس‌های قدیمی رو به کسایی که نیاز دارن بدی.

9- مدرک کمک‌های اولیه (CPR) بگیر

احیای قلبی ریوی (CPR) یه مهارت نجات‌دهنده‌ست که می‌تونی یادش بگیری و تو شرایط اضطراری جون آدم‌ها رو نجات بدی. اگه این مدرک رو بگیری، نه تنها خودت می‌تونی جون آدم‌ها رو نجات بدی بلکه می‌تونی به بقیه هم یاد بدی.

10- به قربانیان بلایای طبیعی کمک کن

تو دنیا مدام توفان، گردباد، رانش زمین یا آتش‌سوزی جنگل اتفاق می‌افته و خیلی آدم‌ها از عواقب این بلایا آسیب می‌بینن. می‌تونی هدف بذاری که به این آدما کمک کنی، چه با فرستادن وسایل ضروری و چه با داوطلب شدن برای ساخت سرپناه‌های موقت.

نتیجه‌گیری

آدما رو ممکنه به خاطر موفقیت‌های شخصیشون به یاد بسپارن، اما قشنگ‌ترین خاطره‌ها از کساییه که از زندگی و داشته‌هاشون برای کمک به دیگران و بهتر کردن جامعه استفاده کردن. تعیین کردن و دنبال کردن هدف اجتماعی بهت فرصت می‌ده تا اسمت تو دل آدم‌ها جا بیفته و تو خاطره‌های دیگران زندگی کنی.

منابع

[1] سازمان ملل: دستور کار 2030 برای توسعه پایدار

Picture of تیم تولید محتوا
تیم تولید محتوا

ما در تیم تولید محتوای گروه تحقیقاتی مهرداد حیدری در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه رشد شخصی و هدفگذاری و عزت نفس و اعتماد به نفس را تهیه کنیم. صحت محتوای این صفحه توسط مهرداد حیدری بررسی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

داستان ما

از سال 1396 شروع به‌کار کردیم و هدف ما کمک به شما برای ساخت یک من بهتر و موفق است. اما چطور؟ بهترین راه رشد عزت نفس، اعتماد به نفس، هدف گذاری و رسیدن به آن است. حالا بیش از 3600 نفر در این دوره ها شرکت کرده اند. هم‌چنین بیش از 70 مقاله آموزشی رایگان منتشر کرده‌ایم.

داستان ما را بشنوید…

اطمینان به اعتبار ما

تاکنون بیش از 120 ساعت آموزش به صورت حضوری و آنلاین به خوبی و خوشی برگزار کرده ایم. اگر موقع دیدن دوره سوال یا مشکلی دارید، در قسمت دیدگاه همان محصول بپرسید و روی پشتیبانی ما حساب کنید.

شبکه های اجتماعی