11 دلیل نرسیدن به اهداف که باید بشناسیم

5، تعداد رای: 1

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

رسیدن به یک هدف کار ساده‌ای نیست. مخصوصا اگر دلیل نرسیدن به اهداف را ندانید.

برای رسیدن به اهداف، ابتدا باید هدف را به خوبی تعریف کنیم، سپس یک برنامه عملی برای آن بسازیم، و در نهایت با پیگیری و حل مشکلاتی که به وجود می آیند، به هدف برسیم. اما این کارها راحت نیستند و ممکن است با موانع و چالش‌های زیادی روبرو شویم (همانطور که هر سال در تحویل سال نو اهدافی مشخص می کنیم).

تدی روزولت رئیس جمهور سابق ایالات متحده جمله مشهوری دارد:

“هیچ چیز ارزشمندی در دنیا وجود ندارد که بدون تلاش، رنج، و مشقت به دست بیاید.”

ممکن است افرادی را که از تلاش برای رسیدن به اهداف خود دست نگه می دارند، و یا به خاطر تنبلی و ترس از روبرو شدن با مشکلات را نقد کنیم، اما باید بیشتر از اینها باشد، درست است؟ خوب، قطعا همین طور است. دلیل نرسیدن به اهداف بیش از یک مورد هست.

بنابراین ببینیم دلیل اینکه، چرا ما در رسیدن به اهداف خود شکست می خوریم؟ را بررسی کنیم.

11 دلیل نرسیدن به اهداف که باید بشناسیم

در این مقاله چند عاملی را که مانع موفقیت ما در رسیدن به اهداف می‌شوند، بررسی می‌کنیم و چند راهکاری را برای شما ارائه می‌دهیم تا به اهداف خود نزدیکتر شوید.

1. جای پاداش، روی تلاش تمرکز کنید

یک دلیل نرسیدن به اهداف می تواند تمرکز اشتباه روی دریافت جایزه و پاداش باشد.

رسیدن به یک هدف احساس خوبی به ما می‌دهد: “من دیگه نمی‌تونم صبر کنم تا اون پست شغلی جدید رو بگیرم” یا “من می‌خوام این تابستان تو ساحل زیبای شمال چند روز زندگی کنم”. این‌ها می‌تونن انگیزه‌های قوی برای شروع کار باشن، چون تمرکزمون روی نتیجه نهاییه.

وقتی می‌خواهیم به یک هدف برسیم، تمرکز مغز ما ممکن است تغییر کند. اولش فقط به پاداشی که می‌گیریم فکر می‌کنیم. بعدش، کم‌کم متوجه می‌شیم که باید کار سختی بکنیم تا به آن پاداش برسیم. مهم این است که بین دوره های زمانی به خودمان یادآوری کنیم که چرا این کار را می کنیم، و چه پاداشی در آینده دریافت می کنیم.

2. دلیل نرسیدن به اهداف، غیر واقعی و غیر شفاف هستند

ممکن است بخواهید یک رمان موفق بنویسید یا ستاره محبوب یوتیوب در رشته خودتان بشوید. خب، این خیلی خوب است، و مشکلی ندارد، اما چطور می‌خواهید به این هدف برسید؟ اگر اهدافتان را به خوبی مشخص نکنید، آنها فقط در حد رویاپردازی می ماند، و هیچ اتفاقی نمی افتد.

یک دلیل نرسیدن به اهداف می تواند علاقه نداشتن هم باشه. اگر علاقه به کتاب خواندن یا نوشتن ندارید، نمی‌توانید یک رمان موفق بنویسید. همینطور، اگر فقط بگوید که می‌خواهید ستاره یوتیوب بشوید، بدون اینکه بگویید چه کاری قرار است انجام دهید یا چه مخاطبی دارید، خیلی کلی و نامشخص است.

اگر اهداف مناسبی برای خودتان تعیین نکنید، ممکن است در آخر بخاطر نرسیدن به نتیجه یا کم شدن علاقه‌تان انگیزه خودتان را از دست بدهید و ناراحت شوید.

اگر اهداف شما از این دسته‌ها باشند شما اهداف نامناسبی را انتخاب کرده اید:

  • با زندگی و ارزش‌های شما سازگار نباشند
  • به شما انگیزه و الهام ندهند
  • خیلی بزرگ و طولانی باشند
  • غیر واقعی باشند

بهتر است هدفی را برای خودتان مشخص کنید که قابل دستیابی باشد. اهداف بزرگ و بلند پروازانه چیز خوبی است، اما فضانورد شدن دور از انتظاره است، اگر برایش برنامه عملی نداشته باشید.

هدف باید ساده باشد تا هر روز بتوانید برای آن کاری انجام دهید. و خود هدف دلیل نرسیدن به اهداف نباشد. اگر اهدافتان به شما الهام و انگیزه بدهند، در مسیر حرکت کردن برایتان سخت نخواهد بود.

بهتر است اهداف SMART خود را به شکل خاص و مشخص انتخاب کنید، اطمینان حاصل کنید که آنها قابل اندازه گیری، قابل دست‌یابی و منطقی هستند و در نهایت – یک زمان معین برای آنها تعیین کنید.

اهداف بزرگ خود را به قسمت‌های کوچکتر و قابل دست‌یابی تقسیم کنید، مثل «عضو شدن در یک کانون نویسندگان» یا «ضبط یک ویدیوی جدید هر هفته»، و برای هر کدام یک برنامه عملی داشته باشید. این کار باعث می‌شود که هنگام رسیدن به اهداف بلندمدت خود، از مسیر دور نشوید.

3. بیش از حد کار و فعالیت دارید

داشتن چند هدف همزمان چیز بدی نیست. اما اگر اهدافتان خیلی زیاد باشند و هیچ کدام را مهم‌تر از دیگری ندانید، نتیجه‌ای خوب نخواهید گرفت. و میتواند یکی از دلیل نرسیدن به اهداف باشد. اگر احساس کنید که هیچ کاری را به خوبی انجام نمی‌دهید یا نمی‌توانید اولویت‌هایتان را مشخص کنید، ممکن است اهداف زیادی در یک زمان برای خودتان انتخاب کرده باشید.

بسیاری از ما دوست داریم فکر کنیم که در انجام چند کار استاد هستیم، اما علم چیز دیگری می گوید. مراقب باشید که بیش از حد خود را تحت فشار نگذارید، اولویت بندی را یاد بگیرید و سریعتر به اهداف خود برسید.

درک کنید که زمان شما محدود است و نمی‌توانید هر کاری را انجام دهید. باید در نظر داشته باشید که اگر کارتون را تمام نکنید، فرصت‌هایی که با پروژه‌هایتان به دست می آورید را از دست می دهید.

4. برنامه ریزی ضعیف تمام تلاش ها را از بین می برد

یک دلیل نرسیدن به اهداف می تواند نداشتن برنامه ریزی یا برنامه ریزی ضعیف باشد. داشتن برنامه‌ریزی صحیح برای هر هدفی ضروری است، بعضی از آن‌ها نیاز به برنامه‌ ریزی بیشتری دارند. اگر مراحل لازم برای رسیدن از نقطه A به نقطه B را مشخص نکنید، احتمالا هیچ‌ وقت به نقطه B نمی‌رسید.

بیایید یک مثال عملی بزنیم که موضوع روشنتر شود. برای افزایش 30% فروش در سال آینده، برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید. برای این کار می توانید سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • آیا نیاز به گسترش تیم کاری دارید؟
  • چه راهکارهای جدیدی را می‌توانید پیاده‌سازی کنید؟
  • آیا باید تکنیک‌های بازاریابی قبلی را بهبود ببخشید یا تغییر دهید؟

این سوالات را در ابتدا و طی فرآیند رسیدن به افزایش فروش مورد ارزیابی قرار دهید.

5. دلیل نرسیدن به اهداف نداشتن “چرا؟” قوی

بهتر است برای جنبه های مختلف زندگی، هدفی مشخص کنید، اما اگر چرای قوی (چشم انداز) نداشته باشید، راحت تسلیم می‌شوید. وقتی که انگیزه و شور اولیه از دست برود. باید بدانید که هدفتان چه ربطی به خودتان دارد، تا بتوانید همیشه پشتکار داشته باشید.

بیایید بگوییم که شما باید خانواده خود را از مکان زندگی قبل برای کار به شهر جدیدی ببرید. اگر نوجوان دارید، قطعاً اعتراض خواهد کرد. وقتی از شما بپرسد “چرا؟” باید برویم، ساده ترین جواب می توانید این باشد که بابا یا مامان برای شغل جدید باید این کار را انجام دهند. این علت است نه یک دلیل که قانع کننده باشد.

بهتر است بدانید که نقل مکان ممکن است برایتان درآمد و رفاه و امنیت بیشتری به ارمغان بیاورد. اما اگر دلیل اصلی خود را برای رسیدن به هدف خود فراموش کنید، ممکن است پیشرفتتان کند شود. باید همیشه یادآوری کنید که چرا این هدف را دنبال می‌کنید.

هنگامی که هدف SMART خود را مشخص می کنید، برای اینکه دلیل نرسیدن به اهداف را دور بزنید از خود بپرسید که هدف مشخص شده چطور به زندگی شما را ارتقاء می دهد و می خواهید به چه چیزی برسید.

6. بهانه، بهانه، و بهانه های بیشتر

یک دلیل نرسیدن به اهداف می تواند، گاهی اتفاقاتی باشد که برایمان پیش می آید و همه چیز خراب می شود. وقتی موانعی جلوی رسیدن به هدف‌هایمان قرار می‌گیرند، و به آنها نمی رسید چه کسی را مقصر می دانید؟ ممکن است به دنبال گناهکاری باشیم. شاید فکر کنیم که رئیسمان بیش از حد ما را سر کار نگه داشته است، یا آب و هوای وحشتناک مانع رفتن شما به باشگاه شده است. اگر تقصیر شما نیست، هیچ کاری نمی توانید انجام دهید، درست است؟

گاهی ما به جای پیشرفت کردن، بهانه می‌گیریم. ممکن است بگوییم که هدفی که داریم ارزشمند نیست یا به آن نمی‌رسیم. این راحت‌تر از تلاش کردن است. البته بعضی از بهانه‌ها می‌توانند درست باشند، اما بعضی دیگر فقط برای این هستند که ما را خوشحال کنند.

بهانه‌ها می‌توانند مانع رسیدن به هدف‌ها شوند، و همچنین می‌توانند ما را از حرکت باز دارند. اگر بهانه‌ها را کنترل نکنیم، ممکن است از مسیر هدف‌هایمان منحرف شویم. وقتی داریم به هدفمان نزدیک می‌شویم، باید با دقت بررسی کنیم که آیا علت متوقف شدن ما واقعی است یا فقط یک بهانه بی معنی است.

از راه رسیدن به هدف‌هایتان لذت ببرید. وقتی خودتان را مسئول می‌دانید، احساس کنترل و هوشمندی می‌کنید.

7. دلیل نرسیدن به اهداف ترس از شکست

یک دلیل نرسیدن به اهداف ترس از شکست است که می‌تواند ما را از رسیدن به هدف مان باز دارد و احساس بی‌اعتمادی و ناتوانی به ما بدهد. همه می‌خواهند موفق باشند و ترس از شکست معمولاً از کامل گرایی ناشی می شود.

با این حال، ریسک نکردن خودش بزرگترین ریسک است. می‌توانید با شناخت علل ترس از شکست، راه‌هایی برای مقابله با آن پیدا کنید و اجازه ندهید که این ترس باعث شود از هدف‌هایتان دور شوید.

8. عدم پیش بینی موانع

چه اتفاقی افتاده، دلیل نرسیدن به اهداف چیست؟ هدف بزرگ و جذاب شما با برنامه‌ای عالی برای رسیدن به موفقیت، کاملاً اشتباه از آب در آمده است. مشکلاتی پیش آمده و مانع‌هایی در راه شما وجود دارند – جهان همینطور کار می‌کند. اگر برای بعضی از این مشکلات آماده نباشید، ممکن است بگویید نمی توانید به آن هدف برسید و رهایش کنید.

وقتی دچار سردرگمی یا مشکلی می‌شوید، راه‌هایی برای انگیزه دادن به خودتان بیابید. یک برنامه A قوی همیشه مفید است، اما یک برنامه B خوب هم می‌تواند کمک کننده باشد.

9. هیچ مهلت تعیین شده ای وجود ندارد

چه می خواهید مهارت جدیدی یاد بگیرید یا سرمایه‌دار موفقی شوید، برای خودتان یک مهلت بگذارید و آن را بنویسید! این کار باعث می‌شود که 42 درصد شانس بیشتری برای رسیدن به هدف‌هایتان داشته باشید. اگر مهلتی نداشته باشید، هدف‌هایتان به هیچ وجه عملی نمی‌شوند. این هم یک دلیل نرسیدن به اهداف است.

البته، ضرب الاجل ها باید منطقی و قابل دسترس باشند. تا خودشان تبدیل به دلیل نرسیدن به اهداف نباشند. اگر شما یک ضرب الاجل خیلی سخت یا خیلی آسان برای خودتان بگذارید، ممکن است اثر معکوس داشته باشد. یک ضرب الاجل خیلی سخت می‌تواند به شما استرس و اضطراب وارد کند و شما را ناامید کند. یک ضرب الاجل خیلی آسان می‌تواند شما را تنبل و بی توجه کند. بنابراین، شما باید یک ضرب الاجل مناسب و چالش برانگیز برای خودتان انتخاب کنید.

یک راه انتخاب زمان درست این است که آن کار را انجام داده باشید و زمان حدودی از آن داشته باشید و دفعه بعد مقداری از آن سریع تر به آن برسید. مانند ورزشکاران که رکوردهای خودشان را می شکنند.

10. اجازه به دیگران برای شک کردن به هدفتان

هر چه هدف بزرگ‌تر باشد، ممکن است افراد بیشتری در رسیدن به آن شک داشته باشند. دلیل نرسیدن به اهداف گوش دادن به نظرات منفی و اجازه دادن به آنها می‌تواند اهداف شما را از مسیر اصلی دور کند و شکست شما را تضمین کند. منتقدان همیشه هستند و اغلب این موضوع ریشه در حسادت دارد.

اجازه ندهید شک و تردید آنها بهترین خودتان را از شما بگیرد، و در عوض، از آن به عنوان سوختی برای حرکت استفاده کنید تا تمرکز شما را بیشتر کند و سرعت شما را افزایش دهد.

اگر به هدف خود اعتقاد دارید، از شنیدن نظرات منفی خودداری کنید. شما می‌توانید از پیشنهادات آنها را بشنوید، اما در نهایت خودتان تصمیم بگیرید.

11. تنبلی، اهداف را به تاخیر می اندازد

آبراهام لینکلن، شانزدهمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، گفته است: “اگر شش ساعت برای قطع کردن یک درخت داشته باشم، چهار ساعت آن را برای تیز کردن تبرم صرف می‌کنم.” این جمله نشان می‌دهد که او چقدر به برنامه‌ریزی و آمادگی اهمیت می‌داد. از بین همه دلیل نرسیدن به اهداف، هیچ کدام به اندازه به تعویق انداختن کار کشنده نیستند.

آسان است به خودتان بگویید که از فردا شروع می کنید، یا وقتی با مانعی مواجه می شوید می گویید بعداً آن را حل می کنید. میبینید دلیل نرسیدن به اهداف چقدر جالب و راحت برای ما صد ایجاد می کند. با این حال، خیلی وقت ها، بعداً هرگز نمی آید و انگیزه انجام کار از بین می رود.

اگر می خواهید انگیزه داشته باشید انجام کار را شروع کنید و انگیزه بعد از اقدام به وجود می آید.

طبق بررسی هاروارد بیزینس ریویو، یکی از راه‌های موثر برای شکستن تعلل، اعلام هدف به دیگران است. [1] این کار باعث می‌شود که ما به دیگران نشان دهیم که می‌توانیم کارمان را به خوبی انجام دهیم و از پاداش‌های احتمالی لذت ببریم. یک راهکار برای این دلیل نرسیدن به اهداف این است، که به دیگران بگوییم می خواهیم چکار کنیم.

نتیجه گیری

با شناخت 11 دلیل نرسیدن به اهداف که در این مقاله بررسی کردیم. باید دانست رسیدن به اهداف معمولاً سخت و زمان‌بر است و نیاز به تلاش و عرق ریختن دارد. اکنون که برخی از دلایل عدم دستیابی افراد به اهداف را می دانید، می توانید شانس خود را برای عبور از خط پایان و رسیدن به پیروزی افزایش دهید.

 

منابع

[1] کسب و کار هاروارد: تصمیمات کاری خود را ثابت نگه دارید

Picture of تیم تولید محتوا
تیم تولید محتوا

ما در تیم تولید محتوای گروه تحقیقاتی مهرداد حیدری در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه رشد شخصی و هدفگذاری و عزت نفس و اعتماد به نفس را تهیه کنیم. صحت محتوای این صفحه توسط مهرداد حیدری بررسی خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

داستان ما

از سال 1396 شروع به‌کار کردیم و هدف ما کمک به شما برای ساخت یک من بهتر و موفق است. اما چطور؟ بهترین راه رشد عزت نفس، اعتماد به نفس، هدف گذاری و رسیدن به آن است. حالا بیش از 3600 نفر در این دوره ها شرکت کرده اند. هم‌چنین بیش از 70 مقاله آموزشی رایگان منتشر کرده‌ایم.

داستان ما را بشنوید…

اطمینان به اعتبار ما

تاکنون بیش از 120 ساعت آموزش به صورت حضوری و آنلاین به خوبی و خوشی برگزار کرده ایم. اگر موقع دیدن دوره سوال یا مشکلی دارید، در قسمت دیدگاه همان محصول بپرسید و روی پشتیبانی ما حساب کنید.

شبکه های اجتماعی