هدف درستی انتخاب کردم؟
در بین افراد دور و برمان دیده ایم که فردی تنها به دلیل قیمت پایین سریع اقدام به تهیه آن می کند. انگلیسی ها مثال جالبی دارند که از آن پیروی می کنند همه آنها می گویند (من پول اضافه ندارم چیزهای ارزان خرید کنم) یعنی چه، این چه حرفی است؟ اجازه دهید توضیح می دهم آنها اعتقاد دارند که اگر می خواهند چیزی بخرند جنسش باید خوب باشد، تا خیلی سریع خراب نشود که بخواهند دوباره همان کالا را خرید کنند. اگر ما هم در هدف گذاری که می خواهیم انجام دهیم، چنین رفتاری داشته باشیم قطعا به موفقیتی دست می یابیم که شاید خودمان هم باورمان نشود.
یادتان است در مثال قبل در خصوص یادگیری زبان صحبت کردیم که ۳ پاسخ احتمالی که سه فرد داشتند را بیان کردیم حالا به بررسی تک تک آنها می پردازیم:
- در مورد اول فرد برای مهاجرت می خواست زبان یاد بگیرد این فرد به هدفش نیاز دارد زبان را خوب یاد بگیرد و در امتحان آیلتس یا تافل نمره خوبی بگیرد. اگر نتواند به نمره خوبی دست یابد نمی تواند مهاجرت کند. در نتیجه مهره تایید برای مرحله بعد را می گیرد.
- در مورد دوم فرد برای ترجمه می خواست زبان یاد بگیرد اگر می خواهد تفننی این کار را انجام دهد هدفش صحیح نیست و نیازی نیست این کار را شروع کند، اما زمانی که بخواهد از همین راه برندسازی کند و هدفش برند شدن در یک حوضه خاصی است نیاز دارد تا برگردد و آرزو و هدف خود را تصحیح کند و موارد جدید را وارد جدول هدف گذاری نماید. بعد از گذراندن مراحل و تصحیح، بله برای این کار مهر تایید حضور در مرحله بعدی را دریافت می کند.
- در مورد سوم که شخص به صورت سرگرمی می خواست زبان یاد بگیرد به نظر من اصلا این کار را انجام ندهد بهتر است زیرا با این کار تنها اعتماد به نفس خودش را از دست می دهد و بعد نیاز به آموزش اعتماد به نفس دارد.
می بینید چقدر جالب است اگر ما هدفی که برای خودمان است را انتخاب نکنیم و هر از چندگاهی بخواهیم آن را تغییر دهیم و به صورت تفننی کاری را انجام دهیم در آینده هزینه های بیشتری را داریم. میدانم که می توانید در این مرحله انتخاب درستی داشته باشید.